Kepuasan

Posted: June 5, 2013 in hAri hArI kErJa

Puas bekerja .. bukan rasa puas sampai nak berhenti, tapi puas hati sampai rasa nak melompat2 setempat dalam opis. Haha pernah rasa camtu?

Macam zaman jadi student dulu kala, time buat projek programming tu selalu sangat rasa camni. 2 minggu stress non-stop buat coding, malam nak kena hantar projek tu tetiba coding menjadi. Takde debug. Ohh memang heaven. Peluk cium skrin laptop bagai sebab puas hati sangat.

Zaman dah kerja ni, pernah la jugak rasa camtu tapi tak selalu. Memang tiap2 hari ada kerja yg dapat disiapkan tapi rasa biasa2 je lah. Yang rasa luar biasa tu muncul bila ada beberapa halangan kat depan mata sebelum dapat siapkan kerja.

Macam semalam ada satu kes, user sangat bijaksana. Nak pakai VPN kat rumah malam tu, petang baru raise request. Memanglah boleh expedite dengan security team utk grant access, tapi akan ambil masa juga untuk access tu replicate kat dalam server (haa dah kuar da term2 fames ni). Then user nak kena balik cepat plak, takleh nak tunggu sejam dua kat opis untuk certificate tu reflect dalam sistem. So nak tak nak berusahalah cari temporary solution dan nasib baik ada. Bila dah setel configure, test pun ok, user pun puas hati, maka kita lagi lah rasa hepi kan =)

So guys, happy working. Jangan berputus asa tengah jalan. Cari lah kerja yang anda rasa bahagia bila buat =D

395288_648413528506988_1796828149_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s