See-Saw

Posted: November 1, 2013 in hAri hArI kErJa

See-saw. Kadang2 kita kat atas, pastu kat bawah. Masa kat atas tu best la, rasa tinggi je. Kalu kat bawah memang tak best, kadang2 rasa sakit especially bila papan tu terhantuk kuat kat tanah. Sakit bontot oii..

Camtu la kerja ni. Kadang2 rasa seronok, kadang2 rasa down giler.
Minggu lepas dapat tau yg team lead nak tukar ke team lain. Memang macam kena kejutan letrik rasanya. Team skrang ada 4 orang, 2 dekat KL dan 2 dekat Chennai. Yang dekat Chennai sorang tu cuti bersalin sampai Jan. Sorang lagi fresh grad baru je join beberapa minggu. Dan sy pun baru join team ni dalam 2 bulan. Tetiba sorang senior yg pengalaman 9 tahun nak tukar team .. Memang rasa takleh nak bernafas.

Tapi team lead, manager even head of dept sangat ber aura positif.
Keep saying u can do it Iffa. I see u handle the issue very well. bla bla bla …
Yerpp that time rasa bersemangat la kejap. Pastu bila dapat issue baru mula la rasa down balik.

Aishh dalam 2 bulan dah jadi senior kat team ni. Cabaran sangat. Anyway I love this new position. Suit me veryyyy well. Main dengan data je dari pagi sampai time balik. So cabaran besar mana pun harap diri ni kekal tabah. Dah minat kan? Maka buatla yg terbaik ye wahai diri =D

p/s: nak bahagia cari la kerja ikut minat. banyak mana pun kerja kompen takkan rasa serabut

1239974_10201955406792053_1098671322_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s