Bandung part 2 – Makan2

Posted: October 9, 2014 in Jalan-Jalan
Tags:

Jom sambung part makan-makan.

Makanan kat sana tak kurang mahalnya! Lagipun mungkin sebab kami ikut je kemana supir tu bawa. Mesti dia bawa ke tempat yang dia dapat komisen kan tapi at least sedap dan selamat.

Selamat means bersih. Selamat dari cirit-birit. Pesan kawan, pergi sana cuba avoid beli makanan tepi jalan. Senang sakit perut.

First day sampai memang minta supir tu bawa kami ke tempat makan. Lapar~
Tempat makan pertama yang dibawa ialah ke Mang Engking. Makan duduk bersila sambil tengok2 ikan berenang2 kat bawah tu. Mang Engking ni banyak cawangan makanannya memang sedap2.

Mang Lauk kongsi 4 orang. Tapi kira2 semula mahal sebenarnya. Dalam RM30 juga seorang T_T

???????????Tempat makanan yg lain ialah restoran nasi padang. Style mereka, banyak lauk dihidangkan atas meja. Yang mana berkenan boleh amik, yang taknak makan jangan gatal nak sentuh. Kalau tak kena bayar.

nasi padang

Time malam pula supir suka bawa datang ke Paskal Food Market.

Katanya ada 1001 menu kat sini.

paskal food market

Satay ni dalam 36 ribu rupiah. Kira2 semula ada la dalam rm10 untuk 10 batang.

Weihh RM1 sebatang! Kalah satay kajang.

sate rm1 sebatang

Tu je pasal makanan. haha tak reti nak explain panjang2. Tapi makanan sini serius mahal T_T

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s