Target?

Posted: December 12, 2014 in R4nd0m

Hari ni Sue’s last day. Sue my ex-manager masa kat service desk. After lunch tadi turun la level 6 kejap jumpa dia.

Borak2 then dia tanya camne kerja sekarang.
Just reply “ok lah, less stress & quite flexible”.

Lepas tu berbakul2 kena ceramah hahaha. Katanya bahaya bila flexible, tak stress ni.
Ia akan slow down kan creativity, performance bla bla bla…
So u need to get out from your comfort zone sementara masih muda ni bla bla bla…

Heh tiap kali borak dengan dia memang camtu.
Macam session p3 (performance review). Tapi apa yang dia cakap semua betul.
Dan tiap kali lepas borak, mesti rasa semangat berkobar2 nak buat yang terbaik

Then dia tanya lagi, apa next target?
Ok ni memang susah nak jawab.
Target? hmmm salary increment & bonus yang bagus?
Kalau camtu tiap2 tahun target tercapai but tak pernah rasa puas hati.
So what I want actually?

Serious sendiri pun tak tau jawapannya.
Sebab my target selalu berubah ikut persekitaran.
Contohnya masa team frontline, kononnya nak jadi expert bab security related.
Siap plan nak amik master dalam bidang information security lagi.

Then setahun dua lepas tu pindah masuk team technical.
So target nak jadi expert dalam technical related plak.

Lepas tu join data team, target nak terer dengan segala sql script & database.
Berlambak kerja kat luar perlukan kepakaran camtu.

Sekarang involve dengan project remedy 8 dan lain plak targetnya.

Jawapan yang pasti, 2 tahun lagi I will say sayonara.
Kenapa 2 tahun, bukan sekarang?
Sebab itu target yang tak pernah berubah sejak 3 tahun lepas.

2016 Hope so …..
Dengan izin Allah🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s