Scope – UPM Eco Day

Posted: June 23, 2014 in Volunteer, xTvT
Tags:

3rd CSR aktiviti yg join untuk tahun ni! Heh kalau bukan sebab wajib kumpul 3 hari volunteer leave dalam setahun, berat juga tulang nak attend program camni. Awal2 camtu la, join volunteer sebab nak cuti. Dah lama2 ni rasa best pula. Lagipun dah tak kerja during weekend, kadang2 boring juga duduk rumah tv je.

Lagipun bila join ni dapat la baju free, breakfast & lunch free.. Ahh kau kalau bab free ni memang laju je kan ahahahaa..

WP_001329

21st June yang lepas join la program Go Green ni. Asalnya register as peserta tapi lepas tukar tarikh, ada team member tak boleh join. So kena cancel. Nasib baik join as volunteer. Nasib baik! Kalau jadi peserta ada la kena buat 5 challenges, antaranya tanam pokok. Pastu lari2 buat task lain. Dah le bukit ekspo UPM tu kemain luasnya.

Hari tu kena jaga Challenge 1, tanam pokok. 1 team kena tanam 4 pokok. Rasanya ada 100 lebih team yg register, mak aihh memang banyak la pokok baru tanam kat dalam UPM.

WP_001328

Hehe agak2 hidup tak ni? Hari tu jaga area pokok buah. Ada pokok lemon, ciku, buah ajaib etc. Lemon mahal kot sekarang. Harap2 pokok2 tu hidup sihat. Nanti 2 tahun lagi boleh datang kutip lemon :p

10494809_10152231042042831_1157648239003265231_n

Antara bebudak ex-department yg join hari tu. Baju hijau is the peserta. Baju biru tu volunteer yang malas nak berlari2 tengah panas :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s